Ostaja

 

Suomessa on paljon yrityksiä, jotka tarvitsevat toiminnalleen jatkajan. Tällaisen yrityksen löytyminen voi olla alkusysäys yrittäjäksi ryhtymiselle.

Ostamiseen sisältyy kuitenkin aina myös riskejä, mutta se tarjoaa uudelle yrittäjälle yksinkertaisen tavan aloittaa ja mahdollisuuden käynnistää yritystoiminta heti, koska asiakkaat ja liikevaihto ovat jo olemassa.

Vaihtoehtoja ovat:

1) osta koko toimiva yritys
2) osta yrityksen osa (yksi toiminto)
3) osta pelkkä liiketoiminta
4) osta liiketoiminnan osa

Myytävänä olevia yrityksiä löytyy esimerkiksi osoitteista; www.yritysporssi.fi tai www.omistajanvaihdosseura.fi

Kun ostat valmiin yrityksen tai liiketoiminnan, käytä asiantuntijoita apuna ostettavan yrityksen taloudellisen tilan ja kauppaan sisältyvien riskien arvioinnissa.

Uusyrityskeskusverkosto tarjoaa maksutonta ja luottamuksellista neuvontaa yritystoimintaa suunnitteleville ja aloittaville yrittäjille sekä yrityskaupan ostajille.

Suomessa on 32 Uusyrityskeskusta ja niillä on yli 83 palvelupistettä. Niissä työskentelee 125 toimihenkilöä. Verkoston taustatukena on 1 300 asiantuntijaa, yli 1 000 yritystä ja 270 yhteisöä. Neuvonta on ISO 9001/2008 laatusertifioitu. Suomen Uusyrityskeskukset ry on alueellisten Uusyrityskeskusten yhteistoimintajärjestö.

Pirkanmaalla sinua palvelee Tampereen seudun uusyrityskeskus Ensimetri ry.
Ajanvarauksen numero p. 03 251 6600